Lettre ouverte des soldats à la société grecque (gr-fr)

by
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Η στυγνή δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από τις σφαίρες της αστυνομίας αλλά και από την ενορχηστρωμένη απόπειρα συγκάλυψης μέσω και της αμαύρωσης της προσωπικότητας του δολοφονημένου πιτσιρικά δείχνουν μια κυβέρνηση που συνολικά είτε με πρωθυπουργό τον Καραμανλή είτε τις αυταρχικές εφεδρείες των Σουφλιά-Μπακογιάννη θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο που κήρυξε στη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Είναι επομένως η συντηρητική πολιτική που πυροβολεί τα εργασιακά-μορφωτικά δικαιώματα αλλά και νέους-εργαζόμενους-μετανάστες, που «δένει» την κοινωνία με κρατική καταστολή και τρομονόμους, που βρίσκει την αντιλαϊκή της συνέχεια στην ευρωτρομοκρατία και στην περιστολή δικαιωμάτων. Σε ένα περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που ρίχνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων-συνταξιούχων, που ταυτόχρονα επιχειρεί να κατακλέψει φορολογικά ξανά τον λαό μας μεταφέροντας 27 δις ευρώ ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες και 25 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς σε ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες του πολέμου του.

Στην τεράστια επομένως οργή της νεολαίας κυβερνητική και κρατική απάντηση είναι η καταστολή, η δικαστική ατιμωρησία των κρατικών δολοφόνων, οι αναγνωρισμένοι από όλους μασκοφόροι ασφαλίτες που προσπαθούν να κατευθύνουν τα τυφλά ξεσπάσματα της νεολαίας, αλλά και για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση τόσο άμεσα ο Στρατός.
Για πρώτη φορά από την Χούντα των Συνταγματαρχών η κοινωνία μας απειλείται από την κυβερνητική απόφαση να τεθεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, έχοντας ως επόμενο βήμα την κήρυξη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ.

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός που έχει ως θεσμικές εφεδρείες την ευρωπαϊκή νομοθεσία που θεωρεί παράνομη κάθε κατάληψη δημοσίου κτιρίου και προνοεί για χρήση του στρατού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, συνδέεται με την παράγραφο στον νόμο για τους Επαγγελματίες Οπλίτες που λέει ακριβώς τα ίδια!!!

Είχαμε προειδοποιήσει: η άσκηση στο Πεδίο Βολής στη Φλώρινα όπου τα τανκς στάθηκαν απέναντι στους διαδηλωτές ήταν η συνέχεια των όσων ζήσαμε στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, στην ενεργοποίηση του στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της Ευρωπαϊκής Συνόδου το 2003, στην απεργοσπαστική δράση του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού στις απεργίες των ναυτεργατών.

Το κράτος, οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο στρατός προετοιμάζονται για χρόνια εφαρμόζοντας μια πολιτική που θέλει τον στρατό να αστυνομεύει και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Έφτασε φαίνεται η στιγμή να εφαρμόσουν τα όσα εκπαιδεύονται:
Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Γράψα ο ελληνικός στρατός έχει τεθεί σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα των στρατοπέδων:

Θέλοντας τα δημιουργήσουν κλίμα ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα από τη Θράκη ως την Κρήτη εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα. Το κίνημα της νεολαίας παρουσιάζεται στις ομιλίες των αξιωματικών εχθρικό και τα στρατόπεδα ετοιμάζονται να αμυνθούν σε ενδεχόμενη επίθεση διαδηλωτών. Στα καθήκοντα σκοπών συμπεριλαμβάνεται και η ένταση της προσοχής, ενώ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου μοιράστηκαν στους σκοπούς πλαστικές σφαίρες και δόθηκε η διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: αυτές τις δολοφονικές διαταγές δίνουν σε φαντάρους που υπηρετούν σχεδόν ένα μήνα, απαιτώντας να βαρέσουν στο ψαχνό!!!

Διαταγή ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ υπάρχει σε όλα τα στρατόπεδα από την Κυριακή: σε μονάδες του Έβρου μοίρασαν στους φαντάρους ξιφολόγχες. Τι ετοιμάζονται να κάνουν;

Η νεολαία αισθάνεται ότι η αστυνομία και η κυβέρνηση είναι εχθρός της και στρέφεται εναντίον τους. Και αυτοί τι κάνουν; Μεταφέρουν για φύλαξη στα στρατόπεδα τα αστυνομικά οχήματα: στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τρίπολης και Κορίνθου φαντάροι φυλάσσουν τα οχήματα από ενδεχόμενη επίθεση εντός των μονάδων και επικρατεί κλίμα αυξημένης επιφυλακής.

Το κλίμα ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ άλλαξε τη Δευτέρα και έγινε ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ενώ παντού καλλιεργείτο κλίμα να τεθεί η χώρα σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Αυλώνας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, σε μονάδες της Αθήνας ΚΟΨΑΝΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, δε δώσανε ΕΞΟΔΟΥΣ, ενώ στους ναύτες εξοδούχους που υπηρετούν στο Παλάσκα ζήτησαν να έχουν ανοικτά τα κινητά μήπως γίνει ανάκληση εξόδων!!! Γιατί κράτησαν εκατοντάδες φαντάρους στα Κέντρα Εκπαίδευσης; Μόνο για φύλαξη των μονάδων;

Γιατί προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στις μονάδες: στη διαταγή του ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ αναφέρεται ότι πρέπει οι μετακινήσεις των στρατιωτικών οχημάτων να μειωθούν στο ελάχιστο, να ληφθούν έκτακτα μέτρα σε μονάδες που βρίσκονται κοντά σε πόλεις.

• Για πιο λόγο αν όχι για να σπείρουν πανικό στους φαντάρους διέταξαν τους σκοπούς στη Σαμοθράκη να φοράνε κράνος στην σκοπιά; Ποιον φοβούνται;
• Για πιο λόγο μπήκε σε επιφυλακή το Πεδίο Βολής Κρήτης; Από ποιον απειλείται;
• Για πιο λόγο συνέστησαν στους φαντάρους να μην βγαίνουν από τα στρατόπεδα με στολή εξόδου; Ποιος θα τους επιτίθονταν;

Είναι χαρακτηριστική η ομιλία του διοικητή στη 862 ΑΒΕΤ Συνταγματάρχη Παπαγεωργίου που διέταξε με στόμφο τους φαντάρους να μην κάνουν χρήση της στολής εξόδου;

Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που συμβαίνει είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αν αναλογιστεί ότι κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 10/12/08, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο οι φαντάροι είχαν διαταχθεί να βρίσκονται παρατεταγμένοι και έτοιμοι να προστατεύσουν την Πύλη του στρατοπέδου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση και ενώ μπροστά τους διέρχονταν η ειρηνική εργατική πορεία!!!

Το γιατί προσπαθούν να καλλιεργήσουν αίσθημα φόβου στους φαντάρους, στο γιατί τους δείχνουν ως εχθρούς τους διαδηλωτές ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ μέσα από τα λόγια του Ταγματάρχη Ι.Κωνσταντάρου προς τους φαντάρους στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα: «σας καλώ να μπείτε στην ψυχολογία των θυμάτων, και θύματα είναι οι καταστηματάρχες που βλέπουν να χάνονται οι περιουσίες τους»!!!! Μέτωπο επομένως της κυβέρνησης που δολοφονεί, των νοικοκυραίων, των φασιστών, ενώ ο στρατός θα τους φυλάξει από τους διαδηλωτές;;;

Η προσπάθεια να θεωρήσουμε την εξεγερμένη νεολαία εχθρό μας πέφτει στο κενό. Τα στρατόπεδα είναι πραγματικά καζάνια που βράζουν. Δεν είναι μόνο που οι συνάδελφοι «πήζουν» στου Παραλόγου τη θητεία. Δεν είναι μόνο που μετρούμε σχεδόν 50 νεκρούς συναδέλφους από αυτοκτονίες και ατυχήματα. Δεν είναι μόνο που μας πιέζουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης με κάθε δελεαστική υπόσχεση και κάθε παράνομο τρόπο να δεχτούμε τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ.

Είναι κυρίως το γεγονός ότι θεωρούμε το ξέσπασμα της νεολαίας, την νεολαιίστικη εξέγερση, τους μεγαλειώδεις μαχητικούς αγώνες που ολοένα κλιμακώνονται, όχι μόνο υπόθεση του αδελφού, φίλου, συνάδελφου μας, αλλά και δικό μας ΑΓΏΝΑ.

Για αυτό οι φαντάροι κατεβαίνουν σε κάθε ευκαιρία στις πορείες. Για αυτό γίνεται της κακομοίρας στα στρατόπεδα. Υπήρξαν περιπτώσεις ήρθαμε στα χέρια με τσιράκια των διοικητών, με τσάτσους που υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση ενώ υπήρξε περιστατικό όπου φασίστας που προκαλούσε πετάχτηκε έξω από το ΚΨΜ. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι αναρωτιούνται για πιο λόγο, πως και γιατί οι διοικητές και η κυβέρνηση διανοούνται ότι εμείς μπορεί να στραφούμε με τα όπλα εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.

Αρνούμαστε να γίνουμε ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ του ίδιου του λαού μας.
Αρνούμαστε να γίνουμε ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ.
Αρνούμαστε να βγούμε στους δρόμους στο όνομα οποιοιδήποτε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

LETTRE   OUVERTE   DES   SOLDATS

DU   RESEAU   DE  SOLDATS   LIBRES   ‘SPARTACUS’

A   LA   SOCIETE   GRECQUE

IL   N’  EST   PAS   QUESTION    DE   TOURNER   NOS   ARMES   CONTRE   LE

PEUPLE   LUTTANT !!!
Le meurtre odieux du jeune Alexis de 15 ans  par la police, aussi bien que la tentative concertee de dissimulation par le moyen meme de noircir la personnalite du garcon tue, mettent a nu un gouvernement , qui, avec Karamanlis comme premier ministre et ses ministres autoritaires Souflias et Bakoyanni en reserve, veut continuer la guerre declaree contre les jeunes et les travailleurs du pays.

C’est donc la politique conservative qui tire non seulement sur les droits de l’education et du travail, mais aussi sur des jeunes-travailleurs-immigrants, qui « soude » la societe par la repression et les lois terroristes, qui trouve sa continuation antipopulaire dans le terrorisme europeen et la restriction des droits. C’est cette politique qui, au milieu d’une profonde crise capitaliste, reporte le fardeau de l’ economie sur le dos des travailleurs- retraites, qui essaie de voler encore par les contributions d’impots notre peuple, qui donne 27 billions d’euros aux banquiers et 25 billions pour l’equipement militaire aux entrepreneurs d’armes grecs ou etrangers.

A l’enorme colere de la jeunesse, la reponse de l’Etat et du gouvernement est la repression, l’impunite juridique des assassins etatiques, les agents masques, reconnus par tous, qui essaient de derouter l’ explosion aveugle de la jeunesse, ainsi que, pour la premiere fois de facon aussi directe, apres la chute des colonels, l’armee.

Pour la premiere fois apres la Restauration de la Republique, notre societe est menacee par la decision gouvernementale d’etre mise en ETAT D’ URGENCE, dernier pas avant la mise en ETAT DE SIEGE.

Le totalitarisme contemporain avec sa reserve institutionnelle, la legislation europeenne,selon la quelle toute occupation d’un batiment public est illegale et qui prevoit l’intervention de l’ armee en cas de mise en etat d’urgence, se retrouve dans la loi sur les Troupes Professionnelles, la quelle repete ces dispositions mot a mot !

Nous nous y attendions : l’exercice au Champ de Tir a Florina, pendant lequel les tanks se sont alignes face aux manifestants, etait la suite de ce qu’ on avait deja vecu pendant l’ Olympiade, de la mobilisation de l’armee pendant les manifestations contre la Conferance Europeenne de 2003, de l’action antigreviste de la Marine de Guerre et de la Police Portuaire pendant la greve des ouvriers marins.

L’Etat, les gouvernements de ND[droite]  et de PASOK[socialistes] ,l’armee se preparent pendant des annees en appliquant une politique ou l’armee surveille tandis que la police se militarise. Le moment est venu parait-il, de mettre en epreuve leur formation.

Sur ordre du chef de l’armee grecque, Grapsas, l’ armee est mise en etat d’alarme jaune. Ce qui signifie dans le quotidien des camps :

Dans tous les camps, afin de créer un climat menacant, les memes mesures entrent en vigueur. Le mouvement des jeunes est presente dans les discours des officiers en tant qu’ennemi tandis que les camps se preparent a se defendre contre une eventuelle attaque des manifestants. Les gardes ont le devoir de se tenir en etat d’attention soutenue, tandis qu’au Centre de Formation de Corinthe, on a distribue des balles en plastique aux gardes avec l’ ordre de tirer sur ceux des manifestants qui s’ approcheraient  en menacant.

Cet ordre est donne a des gens qui font leur service et qui sont a l’armee depuis un mois a peine !

Depuis dimanche dernier, les soldats dans tous les camps sont en etat de vigilence; dans quelques unites au nord [Evros], on a distribue aux soldats des armes a bayonnette. A quoi se preparent-ils ?

Les jeunes sentent que la police et le gouvernement sont leurs ennemis et se tournent contre eux. Quant a ceux-ci, ils transportent les vehicules policiers aux camps de Corinthe, de Tripoli, afin d’y etre gardes en cas d’attaque eventuelle a l’interieur des unites.

Le climat d’etat de vigilence a change depuis lundi dernier en etat d’alerte ; on cultivait un climat de mise en etat d’urgence. Au camp de Formation de Corinthe, on a suspendu les sorties, on a revoque les permissions pour les unites d’ Athenes, tandis qu’aux marins en sortie du camp de Palaska [pres du Piree] on a demande d’ avoir le portable allume, au cas ou il faudrait les rappeler d’urgence au camp. Pourquoi a-t-on garde donc des centaines de soldats dans les camps ? Juste pour garder les unites ?

Pour quelle raison a-t-on cultive ce climat terroriste dans les unites ? la directive de l’alarme jaune ordonne que les vehicules militaires restent pres des camps, que des mesures extraordinaires soient prises dans les unites situees pres des grandes villes.

[supportLists]  Pour quelle raison  a-t-on ordonne aux soldats de Samothraki de porter le casque pendant le vigil ? de qui a-t-on peur ?

[supportLists] Pourquoi a-t-on mis le Champ de Tir en Crete en etat de vigilence ? Qui le menacait ?

[supportLists] Pourquoi a-t-on recommende aux soldats en sortie de na pas porter l’uniforme de sortie ? Qui les attaquerait ?

Ce qui se passe est tres dangereux si on pense que pendant la greve generale des travailleurs le mercredi 10 dec., au Centre de Formation de Nauplie, on a aligne les soldats en etat d’alerte en dehors de l’entree du Camp-qui se trouve en face de la Direction de Police- tandis que devant eux passait la manifestation pacifique des travailleurs !!!

La raison pourquoi on essaie de cultiver un setiment de peur aux soldats, qu’ on  presente les manifestants comme des ennemis se revele dans les paroles du commandant Konstantaras a ses troupes au Centre de Formation de Thebes : « …je vous demande d’entrer dans la psychologie des vistimes, st les vistimes, ce sont les proprietaires des magasins qui voient leurs proprietes s’aneantir ». On est donc devant un front du gouvernement meurtrier, des proprietaires, des fascistes, tandis que l’armee est appelee a les proteger des manifestants ???

Cette tentative de nous faire considerer ses jeunes revoltes comme notre ennemi tombe au vide. Les camps sont des vrais chaudrons bouillants. Ce n’est pas seulement que les camarades n’en peuvent plus de supporter ce service absurde, qu’ on compte a peu pres 50 camarades morts suicides ou en accidents, qu’on nous pressionne aux Centres de Formation par des promesses attrayantes, par tout moyen illegal enfin, pour nous faire accepter d’ etre transferes a l’unite des soldats grecs en Chypre[ELDYK],

C’est surtout que nous considerons l’explosion de la jeunesse, les jeunes revoltes, la lutte majestueuse qui va s’accentuant  pas seulement une affaire d’amis,de freres, de camarades, mais NOTRE PROPRE LUTTE.

C’est pour cela que les soldats participent autant que possible aux manifestations. C’est pour cela qu’on met le bordel dans les camps en ce moment.Il nous est arrive de nous bagarrer avec des mecs pistonnes, des chouchous du commandant, qui ont pris le parti du gouvernement ; un faschiste a ete jete hors du Centre de Recreation. Bien des fois, les camarades se demandent pour quelle raison, comment et pourquoi les commandants et le gouvernement s’imaginent que nous pourrions tourner nos armes contre le peuple en lutte.
Nous refusons de devenir ARMEE D’ OCCUPATION  de notre propre pays
Nous refusons de devenir FORCE DE REPRESSION ET DE TERRORISATION
Nous refusons de sortir dans les rues au nom de n’importe quelle SITUATION D’URGENCE  CONTRE NOS PROPRES FRERES.

Publicités

Étiquettes : , ,

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s


%d blogueurs aiment cette page :